WAKO

De World Association of Kickboxing Organizations oftewel WAKO is de grootste internationale Kickboksorganisatie en de enige die erkend is door de SportAccord. Om het jaar vinden de Wereld Kampioenschappen plaats en deze worden afgewisseld met de continentale, in ons geval Europese Kampioenschappen.

WAKO kent 7 verschillende disciplines waarvoor de erkenning geldt. 4 disciplines op de tatami (Matsporten) en 3 in de ring.

Tatamidisciplines

 

  1. Musical Forms
  2. Point Fighting
  3. Light Contact
  4. Kick Light

Ringsportendisciplines

  1. Full Contact
  2. Low Kick
  3. K1 Rules

Sinds de eerste door SportAccord georganiseerde World Combat Games is WAKO een onderdeel van de Kampioenschappen met de onderdelen Point Fighting, Full Contact en Low Kick. De World Combat Games zijn en worden in de volgende landen georganiseerd en vinden om de 3/ 4 jaar plaats. De selectie voor de WCG zullen plaatsvinden op de Europese Kampioenschappen van 2016.

  • 2010 Beijing, China
  • 2013 St. Petersburg, Rusland
  • 2017 Lima, Peru

http://www.wakoindia.com/sites/default/files/images/sportaccord_word.jpg

In 2017 zullen we ook onderdeel uitmaken van de International World Games. Dit is een multisport evenement en heeft niet enkel betrekking op de vechtsporten. Deze zullen plaatsvinden in Wroclaw, Polen. De selectie van de kandidaten voor de International World Games zal tevens plaatsvinden op de Europese Kampioenschappen van 2016.

Zie: www.wakoweb.com