VON – Vechtsport Organisatie Nederland

VON is de bond voor internationale erkenning.

VON bestaat uit de Nederlandse vertegenwoordiging van WAKO, IFMA en WMMAA.
Kickboksen en Muaythai zijn al sinds 2006 erkende sporten Internationaal gezien. In 2006 werd de WAKO voor het kickoksen en de IFMA voor het Muaythai erkend. MMA is geen erkende sport, maar in de internationale wereld is de WMMAA (World Mixed Martial Arts Association) de organisatie met de meeste erkenning op nationaal gebied door de NOC’s (Nationaal Olympisch Comité) en/ of de Ministerie van Sport. Daardoor zijn de nationale organisaties die betrokken zijn bij de WMMAA in die landen de enige regulerende organisatie.

Door de Internationale erkenning van vele organisaties die gelinieerd zijn aan de IOC (International Olympic Committee) zijn wij er van overtuigd, dat wij de juiste partner zijn om ook in Nederland deze sporten op hetzelfde niveau van erkenning te brengen. Wij willen de sport niet enkel brengen als evenementen, maar werken aan de ontwikkeling van de sport. Sport moet zich ontwikkelen als breedtesport met de daarbij behorende evenementen en opleidingen. Evenementen, naarst de in ons land zo geliefde gala’s, ook toernooien en trainingen. Tevens moeten we ons profileren op sociaal vlak, door middel van sociale evenementen. We moeten werken naar erkenning van de sport en de naar erkenning voor de Topsporters, maar daarvoor moeten we zeker nog zeer veel stappen zetten. Een absolute vereiste hiervoor is echter dat de Bond aangesloten zijn bij de Internationale erkende Federatie. VON is daarvoor de enige bond met de WAKO en de IFMA.

Bij de VON geloven we dat samenwerking de “Key to Succes” is. Zonder samenwerking en geloof in de organisatie is er geen vooruitgang. Samen vormen wij de VON – Vechtsport Organisatie Nederland.

One comment on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *