Vechtsport Autoriteit

VON  heeft een convenant met de Vechtsport Autoriteit.

 

De Nederlandse Vechtsportautoriteit is een toezichthouder en richt zich specifiek op het reguleren van de full contact vechtsporten kickboksen, muay thaiboksen en Mixed Martial Arts (MMA). Daarin werkt de Nederlandse Vechtsportautoriteit samen met de overheid en de vechtsport organisaties.

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (hierna VA) is een landelijke toezichthouder voor de full contact vechtsportsector en richt zich specifiek op het reguleren van de full contact vechtsporten kickboksen, muay thaiboksen en Mixed Martial Arts (MMA). Daarnaast fungeert de VA als onafhankelijk adviesorgaan voor gemeenten m.b.t. deze full contact vechtsporten. De VA is expliciet geen bond en richt zich op sport-overstijgende maatregelen, die niet door onafhankelijke bonden en vechtsportorganisaties alleen kunnen worden ingevuld en houdt daarnaast goezicht op de kwaliteit van de full contact vechtsportorganisaties, en draagt voor een adequate handhaving daarvan. De VA is ook geassocieerd lid van NOC*NSF.

De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft als doel ‘het bereiken en bewaken van een gereguleerde, gezonde, veilige en goed georganiseerde vechtsportsector’.

Ga naar de site